NN Hardloopplanner Q&A

Q: Hoeveel verschillende routes kunnen jullie maken?
A: De route wordt gegenereerd op basis van een startadres. Afhankelijk van de hoeveelheid verschillende wegen, kunnen we een bepaald aantal routes genereren. In steden zijn dit er minimaal 100 per adres.

Q: Is de route gebaseerd op het neerzetten van een zo snel mogelijke tijd?
A: Nee. De route wordt zo gemaakt dat het zoveel mogelijk een ronde is, zodat je zo min mogelijk over dezelfde weg heen en terug hoeft te lopen.

Q: Wordt er rekening gehouden met het vermijden van drukke wegen/stoplichten
A: We houden rekening met zogenaamde “wandelroutes” in het uitstippelen van de route. In de basis zijn dit wegen met de minste stoplichten, maar of het volledig te vermijden is, hangt af van het startadres.

Q: Wat kan ik met de gegenereerde route?
A: We maken een visuele weergave van de persoonlijke route aangevuld met kenmerken zoals het evenement, de naam van de loper en streeftijd. Deze is vervolgens te downloaden als afbeelding en gemakkelijk te delen via social media.

Q: Wat gebeurt er verder met de route?
A: De gegenereerde route wordt niet opgeslagen of via andere kanalen gecommuniceerd.

Q: Kan ik gedurende het parcours mijn route wijzigen?
A: Nee. De NN Hardloopplanner is bedoeld om vooraf je parcours te maken en deze gemakkelijk te delen met vrienden en familie, zodat ze weten waar je gaat lopen en met welke streeftijd.

Q: Mijn favoriete pad door het bos wordt niet meegenomen in de routes, klopt dat?
A: De NN Hardloopplanner maakt gebruik van de wegenkaart van Nederland en daarop worden onder meer sommige bospaden niet weergegeven.

Q: Het lijkt erop dat bij sommige routes wordt aangegeven dat ik me halverwege een weg weer moet omdraaien, klopt dat?
A: Het kan soms inderdaad voorkomen dat een route geen mooi rondje is maar een of meerdere 'pieken' heeft. Dit komt met name voor in gebieden met relatief weinig wegen en/of vlakbij veel water. We begrijpen dat dat geen ideale routes zijn. Gebruik in dat geval de 'genereer alternatief' knop om de NN Hardloopplanner een andere en betere route te laten berekenen. Tip: verken je route van tevoren, bijvoorbeeld per fiets.

Q: Kan ik mijn route handmatig wijzigen?
A: Nee, dat is niet mogelijk. Maar dat heeft uiteraard een goede reden; we willen namelijk garanderen dat je precies de afstand loopt die je gekozen hebt.